Energieffektiva turboblåsmaskiner

In Nyheter by Sofie Ekman

ATEK har i många år levererat luftlagrade turboblåsmaskiner. Vi kan nu erbjuda fler modeller än tidigare och våra turboblåsmaskiner klarar även av låga mottryck och flöden. I förbättringsarbetet har man bland annat haft fokus på arbetsmiljön runt maskinen; detta har resulterat i att vi nu kan garantera en maximal ljudnivå under 73 dbA. Våra turboblåsmaskiner är ännu mer energieffektiva än tidigare och servicebehovet är ytterligare reducerat. Den service som krävs är minimal; luftfiltren behöver rengöras och bytas med jämna mellanrum och vart 5:e år ska luftlagret bytas. Bytet är enkelt och kan genomföras av driftpersonalen.

Blåsmaskinen levereras med en integrerad PLC för enkel och problemfri drift. Till PLC:n finns en touch screen för att enkelt kunna följa driften. Det går även att plocka ut signaler till överordnat system.

Blåsmaskinen kan levereras med ljuddämpare för att minska ljudet från utgående luft. I detta fall är ljuddämparen monterad direkt i blåsmaskinen, men den kan även monteras efter en böj.

Blåsmaskinen är väldigt kompakt, vilket gör den väldigt yteffektiv.