IFAT 2014

In Nyheter by Gustaf

IFAT 2014 gick av stapeln den 5:e till 9:e maj och vi på ATEK vill passa på att tacka för givande och intressanta möten under mässan. Som vanligt reste många svenskar ner till München och totalt sett hade IFAT i år över 135 000 besökare!
IFAT2014

Vår leverantör INVENT presenterade ett par nyheter i samband med mässan. HyperClassic Evolution 7 är en av dem, 7:e generationens hyperboloida omrörare från INVENT. Med HyperClassic Evo 7 har INVENT reviderat konceptet med hyperboloida omrörare och genom en rad förändringar i omrörarkroppens utseende, har man optimerat dess flödesmekaniska egenskaper. I jämförelser med föregående modell, HyperClassic Evolution 6, har man visat att Evo 7 kan vara upp till 30 % mer energieffektiv. Förutom de förändringar som syftar till att optimera funktionen, så gjuts HyperClassic Evo 7 i delar, vilket gör installation i täckta bassänger och tankar avsevärt mycket enklare.

INVENT presenterade även iTURBO, en turboblåsmaskin som kompletterar INVENTs serie av energieffektiva lösningar för luftning. Denna frekvensstyrda, luftlagrade blåsmaskin garanterar en problemfri drift, låg energiförbrukning och i princip obefintliga servicekostnader.

Förutom INVENT så fanns även ATEKs övriga leverantörer på plats:

PERMASTORE® – Tankar i glasfusionerat stål
KWI® – Flotationer och sandfilter
LIT – UV-system för dricksvatten, avloppssvatten och pooler
HUESKER – Avvattningstuber i geotextil

Den 30/9 t.o.m. 2/10 är det dags för VA-mässan i Jönköping och vi på ATEK kommer att finnas på plats i monter B03:40.

Varmt välkomna!

Hälsningar

Johan, Gustaf, Malin, Karl, Rolf och Hanna