Tack för en fantastisk VA-mässa!

In Nyheter by Niklas Svanberg

Den 26:e till 28:e september gick VA-mässan 2016 av stapeln på Elmiamässan i Jönköping. ATEK har varit med alltsedan mässan startade 1999 och fanns på plats även i år. I vår monter visade vi upp fyra olika luftarsystem installerade i akvarium, (iCBA, E-flex, HyperClassic Omrörare/Luftare och iDisc), en HyperClassic-omrörare, ett gravitationsbord för slamförtjockning, ett UV-system och även en modell på en tank i glasfusionerat stål samt våra avvattningstuber i geotextil.

I vår monter hade vi en tävling där man skulle gissa antalet bärare i ett akvarium. Rätt antal bärare var:

  • Tisdag 27/9: 219 st
  • Onsdag 28/9: 299 st
  • Torsdag 29/9: 376 st

vinnare-va-massan

På bilden ovan syns Jeanette Andersson från Strömstads kommun, som blev tisdagens lyckliga vinnare av en soffa! Magnus Lundblad från Kungsbacka och Mats Nilsson från Ljungby var de som kom närmast rätt antal de andra två dagarna.

Vi vill tacka alla som kom och besökte oss i vår monter och som bidrog till intressanta och givande samtal. Vi vill även tacka alla som kom och lyssnade på seminariet ”Modernisera eller bygga nytt reningsverk?” där vi deltog. Vår medarbetare Niklas Svanberg gav där en presentation om hur flödessimuleringar (CFD) kan användas vid nybyggnation och ombyggnation av reningsverk och vattenverk för att få en energieffektiv och optimal drift.